Sharda Cropchem Ltd. е индиска агрохемиска компанија основана во 1987 година од брачниот пар: Р.В. Бубна и Шарда Р. Бубна. Уште од самиот почеток, компанијата се фокусираше на генерички активни супстанци што се користат во производите за заштита на растенија. Моментално, Sharda е компанија што се развива динамично, со воспоставена позиција на глобалниот пазар за производи за заштита на растенија. Главната канцеларија на компанијата се наоѓа во Мумбаи, Индија, а има свои филијали и застапништва во 80 земји. Од 2013 година, компанијата е вклучена во индиската Државна берза за хартии од вредност. Во моментов, Sharda интензивно се шири на европските пазари.

Sharda специјализира во областа на агрохемијата и има уникатни способности за:

 • идентификување генерички активни супстанци,
 • развој на агрохемиски препарати,
 • подготовка на документација,
 • добивање документи за регистрација во разни земји во светот,
 • дистрибуција и маркетинг во локалните пазари.

Нејзиниот уникатен бизнис модел овозможува конкретни придобивки за клиентите на компанијата:

 • можност за брза подготовка на препарати и за развој на производи што ги задоволуваат тековните потреби на клиентите,
 • брз процес на пакување,
 • брза испорака благодарение на широката дистрибутивна мрежа,
 • експертски совети околу локалните пазари.

Портфолиото на компанијата опфаќа:

 • производи за заштита на растенија:
 • фунгициди,
 • хербициди,
 • инсектициди,
 • биоциди за дезинфекција,
 • други хемикалии со широк опсег на примена: бои и полупроизводи за бои, транспортни ленти и V-ремени за широк опсег на примени во индустријата и транспортот.